Detaliile sistemului de invelitori din tabla prefaltuita

1. Parti componente ale sistemului din tabla prefaltuita
sistem-faltuit

2. Astereala pentru invelitorile din tabla prefaltuita
Pentru ca panourile din tabla prefaltuita sunt supuse unor solicitari exterioare provenite din vant, zapada, respectiv incarcari utile, si pentru ca tabla faltuita se muleaza in timp pe stratul suport, suportul pentru panourile din tabla prefaltuita trebuie sa fie realizat din scandura uscată din lemn de molid negeluită, nefălţuita sau din OSB. Grosimea scândurilor trebuie să fie de 24 mm, lăţimea lor poate să varieze între 80-140 mm. Pentru prevenirea deformării, scândura trebuie prinsă cu min. 2 cuie sau şuruburi pe ambele laturi, de elementele structurale ale şarpantei (căpriori).

1796613_735658563125589_1563939018_n-300x225

3. Folia anticondens
A. Folie anticondens fara strat de difuzie.
Folia anticondens fara covor de ventilare se foloseste doar in cazul in care astereala este realizata cu zona de ventilare adica astereala-folie-cusaci-astereala-tabla conform detaliu.
astereala-ventilata

Daca acoperisul nu are zona de ventilare si folia se monteaza intre astereala si panourile din tabla prefaltuita atunci zona de ventilare este anulata, condensul atacand intradosul tablei rezultand coroziune iar vara cand acoperisul are in jur de 80 grade C folia se poate coace si in maxim 3-4 ani dispare de pe astereala. Stratificatia acoperisului ventilat din interior spre exterior: – placare interioara; – bariera de vapori imbinata etans; – strat de termoizolatie; – strat de folie; – strat de aer ventilat; – astereala din scandura; – invelitoare din tabla faltuita.
folii-anticondens

B. Folie anticondens cu strat de difuzie (covor de ventilare)
Daca avem de a face cu un acoperis neventilat (90% din cazuri) si daca podul casei este locuit este obligatoriu sa asiguram o zona de ventilare prin folosirea foliei cu strat de difuzie.
astereala-neventilata

In acest caz tabla nu intra in contact direct cu folia existand o distanta de 8 – 9 mm intre cele doua produse.
folie-anticondens-cu-strat-de-difuzie-300x300

4. Cleme
cleme-fixe-si-mobile

Clemele fixe si mobile permit dilatarea respectiv contractia longitudinala a fasiilor de tabla. Daca lungimea panourilor din tabla prefaltuita este de maxim 3 ml atunci se vor utiliza doar cleme fixe, trecand peste aceasta lungime trebuiesc introduse clemele mobile.
cleme-fixe-si-mobile

Clema trebuie sa reziste la o forta de intindere de 560 N (Conform DIN 1055 cap. 4/EC1). Clemele pe care le utilizam sunt confectionate din titan zinc de 0,8mm sau din aluminiu de 0,8 mm.

5. Panou prefaltuit
schita-panou-prefaltuit

Cu ajutorul utilajului de prefaltuit, al carui prezentare te invit sa o urmaresti in clipul de mai jos, putem realiza direct in santier panouri prefaltuite continue din streasina si pana in coama.

6. Tipuri de falt
Tipul de falt se alege in functie de panta acoperisului.
A. falt vertical dreptunghiular.

falt-vertical-dreptunghiular-300x110

Se utilizeaza in cazul in care panta invelitorii este mai mare de 25 de grade echivalentul a 46.6%. Faltul vertical dreptunghiular se utilizeaza foarte des la fatade.
B. falt vertical dublu.
falt-vertical-dublu-300x82
Daca panta invelitorii este de 5-7 grade atunci este obligatoriu a se folosi banda de etansare falt. Daca panta invelitorii este mai mare de 7 grade in zone cu caderi mari de zapada se recomanda utilizarea bandei de etansare falt pe o portiune de minim 2 ml de la streasina spre coama.

7. Banda de etansare falt
Este obligatorie atunci cand panta acoperisului este mai mica de 15%.

banda-de-etansare-flatbanda-izolare-in-faltz (1)


Contact

  • Adresa: Calea Crangasi, nr 8-10,
    bl 18 A, Sc B, et 2, Ap 56, Sector 6, Bucuresti
  • ING. IULIAN STAN
          0724.777.387
          iulian.probuilding@yahoo.com

Parteneri